Profiel

Mijn naam is Natalie Goossens. Ik ben koordirigent, componist en muziekdocent.

Tot 31 december 2009 woonde ik in het centrum van Brussel, waar ik werkte als educatief medewerker in de Hoofdstedelijke Openbare Bibliotheek. Naast mijn werk in de bibliotheek was ik zangeres bij de koren Ex Tempore (barokensemble) en Aquarius (kamerkoor voor hedendaagse muziek), klarinettist, dirigent van enkele koren (dameskoor Cantoremus, vocaal ensemble Gaudeamus) en student compositie in Antwerpen. 

In de periode 1994-2009 behaalde ik Meesterdiploma's in Muziektheorie (1999), Muziekschriftuur (1999), Klarinet (in 2001 bij Freddy Arteel), een getuigschrift aan de Bibliotheekschool (2007) en een Master in de Compositie (in 2009 bij Luc van Hove).

Na 2 jaar in Zeist gewoond te hebben, woon ik sinds eind 2011 met mijn gezin in Duiven. Als koordirigent leid ik repetities en optredens bij vier koren: het Velps Kleinkoor in Velp, vocaal ensemble Avoce in Winterswijk, het algemeen gemengd koor MoorSound in Veenendaal en Vrouwenkoor Phoenix in Brummen. Naast mijn werk als dirigent bewerk ik koormuziek en componeer ik nieuwe koorwerken. Sinds 2018 studeer ik viool.

Eind 2010 startte ik met de NTI-opleiding Financial Assistant, bestaande uit de modules BKC (Basiskennis Calculatie) en BKB (Basiskennis Boekhouden). In juli 2013 behaalde ik het diploma PDB (Praktijkdiploma Boekhouden). 

In 2012 slaagde ik voor de Bachelor Directie Koor in Maastricht, bij Ludo Claesen. Vanaf 2016 dirigeer ik jaarlijks enkele werken voor koor en orkest. Bij Caroline Westgeest werkte ik in 2018 aan oratoriumrepertoire uit de ‘Elias’ van Mendelssohn en ‘Die Schöpfung’ van Haydn. In 2018 en 2019 nam ik deel aan meerdere orkestdirectiecursussen olv Jim Benjamin Roodnat bij de orkesten “Musical Souvenir” in Capelle aan den IJssel en het “Orkest van het Groene Hart” in Woerden.Natalie Goossens

componist & koordirigent