Profiel

Natalie Goossens (°1976) is (koor)dirigent en bewerker/ componist.

Tot eind 2009 woonde Natalie in België. Daar werkte ze als koordirigent bij de koren ‘Cantoremus‘ (dameskoor) en ‘Gaudeamus’ (vocaal ensemble). Als zangeres zong ze enkele jaren bij de koren ‘Ex Tempore’ (barokensemble olv Florian Heyerick) en ‘Aquarius’ (kamerkoor voor hedendaagse muziek olv Marc Michael De Smet). Als klarinettist heeft Natalie toen ook orkestervaring opgedaan (Jong Symfonisch Gent, Oost-Vlaams Kamerorkest, Kamerorkest Arc-en-ciel) en meegewerkt aan kamermuziekconcerten.

In de periode 1994-2009 behaalde Natalie Meesterdiploma's in Muziektheorie (1999), Muziekschriftuur (1999), Klarinet (in 2001 bij Freddy Arteel), een getuigschrift aan de Bibliotheekschool (2007) en een Master in de Compositie (in 2009 bij Luc van Hove).

Na 2 jaar in Zeist gewoond te hebben, woont Natalie sinds eind 2011 met haar gezin in Duiven. Als koordirigent leidt ze repetities en optredens bij vier koren: het 'Velps Kleinkoor' in Velp, 'Look Who’s Singing' in Duiven, Seniorenkoor ‘Vivace’ in Westervoort en zangkoor 'Couleur Locale' in Heteren. Naast haar werk als dirigent componeert ze nieuwe koorwerken en orkestwerken, en maakt ze bewerkingen voor koren en muziekensembles. Sinds 2018 studeert ze viool.

Eind 2010 startte Natalie met de NTI-opleiding Financial Assistant, bestaande uit de modules BKC (Basiskennis Calculatie) en BKB (Basiskennis Boekhouden). In juli 2013 behaalde ze het diploma PDB (Praktijkdiploma Boekhouden). 

In 2012 slaagde Natalie voor de Bachelor Directie Koor in Maastricht, bij Ludo Claesen. Vanaf 2016 dirigeert ze jaarlijks enkele werken voor koor en orkest. Bij Caroline Westgeest werkte Natalie in 2018 aan oratoriumrepertoire uit de ‘Elias’ van Mendelssohn en ‘Die Schöpfung’ van Haydn. In 2018 en 2019 nam ze deel aan meerdere orkestdirectiecursussen olv Jim Benjamin Roodnat bij de orkesten “Musical Souvenir” in Capelle aan den IJssel en het “Orkest van het Groene Hart” in Woerden. In 2021 volgde Natalie het Dirigentenatelier 'Messiah - Koor en instrumentaal ensemble' bij  Boudewijn Jansen in Utrecht. In 2023 volgde ze het Dirigentenatelier ‘Johannes Passie van Bach en Pärt’, eveneens bij Boudewijn Jansen.